Vanaf zaterdag 2 juli tot en met 17 september bent u elke zaterdag van 13.30 – 17.00 uur van harte welkom in de Doarpstsjerke in Mantgum. 

Het thema is ‘’Jong en oud in de kerk’’. Henny Jilderda uit Dokkum verzorgt voor deze editie van Tsjerkepaad een quilt-tentoonstelling. Al ruim 20 jaar maakt ze quilts en zij is, zoals ze zelf zegt: ‘’er helemaal aan verslaafd geraakt’’. Veruit de meeste van haar quilts hebben een christelijk thema. Een lied, een bijbeltekst die haar aanspreekt: ze verwerkt die (na heel wat uren hand- en naaimachinewerk) tot een kleurrijke quilt. Eerder mocht ze exposeren in Workum, het Roodkerkje, en in de kerk van Aalsum. Haar quilts ‘’De Goede Herder’’ en de ‘’Ark van Noach’’ hangen al een aantal jaren in bruikleen in de Herberch (kerk) in Dokkum

Voor kinderen is er op deze zaterdagmiddagen een speurtocht. Antwoorden op de vragen van de speurtocht kunnen zij in en rond het kerkgebouw vinden. Bij het inleveren van de juiste oplossing krijgen zij een smakelijke beloning.